Wasadvies

Naast het geven van het juiste lingerie-advies, geven wij u ook graag advies in de verzorging van uw lingerie en badmode omdat wij geloven dat dit uitermate belangrijk is.

Speciale zorg is nodig wanneer u fijne lingerie en badmode wast. Wanneer u de onderstaande instructies volgt zal uw lingerie en badmode langer mooi blijven. Kijk ook altijd de wasinstructies op de labels na.

 

Lingerie

We raden aan om lingerie na elke 2 draagdagen te wassen. 

Was de lingerie indien mogelijk met de hand. Maak eerst een lauw sopje en dompel hierin de lingerie herhaaldelijk onder, zorg dat het in beweging blijft. Niet wringen of wrijven. Naspoelen met lauw schoon water, totdat al de zeepresten verdwenen zijn.

Gebruikt u liever de wasmachine? Dat kan! Doe de lingerie altijd in een afsluitbaar waszakje, zo raakt de lingerie niet beschadigd in de draaiende wastrommel. Vul de trommel maximaal tot een derde op. Stel de machine in op een laag toeren, op 30o of op het programma ‘fijne was’. Gebruik een zacht vloeibaar wasmiddel voor fijne was. Gebruik nooit bleekmiddel, wasverzachter of wolwasmiddel.

Stop lingerie nooit in de droger, maar droog ‘aan de lucht’. Lingerie kan liggend drogen op een handdoek of opgehangen worden aan een wasrek. Hang de beha steeds op aan de middenvoor zodat hij gelijkmatig kan drogen. Leg lingerie nooit op een warmtebron. Berg uw lingerie pas op wanneer het helemaal droog is. Lingerie mag niet gestreken worden.

 

Badmode

Vermijd het dragen van nieuwe badkleding in de sauna of in de jacuzzi. Vermijd overmatig contact met chloor en zonnebrandproducten.

Spoel badkleding na elke draagbeurt direct uit in schoon, lauw water..

Was badkleding in een koud sopje. Gebruik een zacht vloeibaar wasmiddel voor fijne was. Laat het nooit een nachtje staan. Wring badkleding nooit uit!

Stop badkleding nooit in de droger, maar droog ‘aan de lucht’. Badmode kan liggend drogen op een handdoek of opgehangen worden aan een wasrek. Berg uw badkleding pas op wanneer het helemaal droog is.

 

Een speciaal (vloeibaar) wasmiddel voor uw lingerie en badmode is bij ons te koop!

Soak